Zaista pametni načini da se rešite celulita tretmanima, ali i kod kuće

Stručni pristup celulitu je raznovrstan i zavisi od potrebe i vrste celulita. Evo i nekoliko najboljih… 

 AKO IMATE problem sa celulitom pravo je vreme da ga uklonite ili bar ublažite. Osim adekvatne ishrane u tome vam može pomoći i pravilna nega, kao i specijalni kozmetički tretmani. Stručni pristup celulitu je raznovrstan i zavisi od potrebe i vrste celulita. Evo i nekoliko najboljih anticelulit programa. 

* Ručna masaža Ova masaža najčešće se kombinuje i sa najuspešnijim tretmanima protiv celulita. Stručni dodir rukom uz utrljavanje odgovarajućeg preparata najviše pomaže razgradnji celulita, a istovremeno hrani i neguje kožu koja postaje nežna i glatka. 

* Reperchage tretman Celulit se uklanja pakovanjem tela u kvalitetne preparate, specijalno napravljene od morskih algi koje obogaćuju tkivo oligoelementima i vitaminima. DA LI STE PROBALI LPG? https://www.youtube.com/embed/UZB76W6AMI0 

* Virtuelna mezoterapija bez igala Podrazumeva dva anticelulit programa – jedan je sliming tretman za redukciju tvrdog celulita i razlaganje masnog tkiva, a drugi je remodeling za redukciju mekog celulita i oblikovanje tela. Ovi tretmani rade se u serijama – 6 tretmana jednom nedeljno i održava se jednim tretmanom mesečno. 

* Masaža sa anticelulit programom Kod mladih devojaka kod kojih se celulit još nije pojavio u slojevima radi se samo ručna masaža sa anticelulit programom i pakovanje u foliju. Radi se oko 10 tretmana svaki dan. DA LI STE PROBALI AWT TRETMAN? https://www.youtube.com/embed/oAXx7_mb1p4 

* Gipsane bermude Ovaj tretman osim što uklanja celulit oslobađa i višak vode vezane kao otok u nogama. Radi se naizmenično prednja i zadnja loža i sadrži kolekciju preparata koji se posle nanošenja pokrivaju debelom maskom koja dok se suši pomaže u prodiranju preparata i u njihovom delovanju na kožu i potkožni sloj. Ovaj tretman posebno preporučujem punijim osobama koje imaju problem sa oticanjem nogu. 

* Pakovanje Telo se umota u elastične zavoje prethodno natopljene u rastvoru morskih algi i eteričnih ulja koja ubrzavaju cirkulaciju. Potom sledi uvijanje u ogromnu, aluminijumsku foliju čiji je zadatak da zagreje telo i pokrene znojenje. Kada se skine folija radi se ručna masaža uz korišćenje kreme protiv celulita. Masaže se rade pažljivo, u početku sa manje pritiska dok tkivo ne omekša, kako bi se izbegli podlivi. Po potrebi, telo može da se zagreva i termo ćebetom. 

* Zatezanje mišića U borbi protiv celulita koriste se i aparati za zatezanje mišića, posebno za one koje se nedovoljno kreću. Stimulacija ojačava mišić koji se lakše oslobađa masnoće i toksina, a samim tim deluje se i na celulit. Ovi aparati rade na bazi električnih impulsa koji oblikuju telo isto kao i fizičko vežbanje. Stručno raspoređene elektrode i pravilno određeni impulsi daće rezultate već za 10 do 20 tretmana. DA LI STE PROBALI KAVITACIJU? https://www.youtube.com/embed/NT_6Mfgoe2A 

* Hidroterapija Voda aktivira cirkulaciju krvi i limfe i pomaže u detoksikaciji organizma. Ovo nije metod za gubljenje težine, ali jeste za relaksaciju, lečenje i oblikovanje tela. Ova terapija daje najbolje rezultate ako se radi u kombinaciji sa drugim tretmanom ili ručnom masažom. Noviji način hidroterapije obogaćen je kiseonikom koji preporodi telo vazduhom raspršenim u kapljicama vode pod pritiskom, a koje istovremeno na svakom delu tela, kao blage iglice, aktiviraju svaku ćeliju kože. 

* Kombinacija tretmana Kod zapuštenog celulita rade se kombinacije tretmana i to u serijama, da bi se dobili zadovoljavajući rezultati. Kao za svako lečenje bitno je odabrati dobar preparat sa kojim se radi masaža ili pakovanje. Rezultati zavise od terapeuta i terapije, a naravno i od toga koliko i vi u tome učestvujete slušajući savete i poštujući pravila. Celulit na bilo kom delu tela može se ukloniti ako mu pristupite na pravi način, jedino se vreme koje je potrebno ne može precizirati, jer zavisi od vrste celulita, njegovog stanja i vašeg organizma. 

NEGA KOD KUĆE * Za izbacivanje tečnosti pijte dnevno po pola litre čaja od peteljki trešanja, peršunovog lista, osušene kukuruzne svile, žalfije, rastavića… * Toksini koji se stvaraju od neredovne stolice pogoduju stvaranju celulita i truju organizam. Kupite čaj u biljnoj apoteci za tu svrhu, a može vam pomoći i kompot od suvih šljiva. * Pravite obloge i stavljajte ih na mesta sa celulitom – šaku svežih listova bršljana puzavca prelijte litrom vrele vode i u to natopite platnenu oblogu, stavite je na noge dok je topla, preko omotajte foliju, obucite bermude od najlona i nosite ih nekoliko sati. Tretman završite utrljavanjem kreme ili gela protiv celulita. * Dobra nega podrazumeva i da svakodnevno, pri tuširanju, istrljate delove tela na kojima imate celulit domaćim pilingom od mekinja ili krupnog kukuruznog brašna. Kućni piling možete da radite i lufa rukavicom ili peškirićem kako biste pojačali cirkulaciju. Pilingom ćete skinuti orožale ćelije sa površine kože i na taj način omogućiti produktima za lečenje celulita slobodan pristup i maksimalnu apsorpciju. (Novosti)

Prijava na newsletter

Povremeno ćemo vas obavestiti o posebnim akcijama i popustima koje spremamo kako za naše verne, tako i za naše nove klijente

Zakažite besplatne konsultacije

Prijavite se na naš newsletter

Povremeno ćemo vas obavestiti o posebnim akcijama i popustima koje spremamo kako za naše verne, tako i za naše nove klijente