TOP 10 saveta za duže i savršeno negovane trepavice

Ali hajde da budemo realni, veštačke trepavice se ne mogu nositi stalno i nisu baš praktična opcija za neke “neformalne” događaje, kao ni za svakodnevni izgled. Teško se stavljaju (oni koji nisu baš uvežbani) i ne modu da se nose na duži period. Druga opcija za dugačke trepavice je da izrastu same. Postoji mnogo načina za njihovo “produžavanje”, ali će im trebati malo više vremena za vidljive rezultate.

Na vašu sreću, prinašli smo ovih deset načina, za koje vam neće trebati mnogo muke, a ni mnogo vremena. Pratite ova jednostavna pravila i dobićete izgled trepavica kakav ste želeli. 1. Puder za bebe Prvo uvijte trepavice sa posebnim uvijačem (kao što je prikazano na slici), tako što ćete ga na svakom oku držati po osam sekundi. Zatim namažite trepavice maskarom i sačekajte da se potpuno osuši. Sada dolazi deo sa puderom. Stavite malo pudera u neku teglicu ili ruku, pa na četkicu od stare maskare nanesite puder i stavite ga na trepavice, kao što biste i samu maskaru stavili. Potrudite se da cele trepavice budu pokrivene tankim slojem pudera. Premažite preko maskaru (opet), jedno dva puta i to je to! 2. Dodajte različite boje na vrhove Možda niste do sad čuli za ovaj trik, ali se on koristi odavno. “Minking” je tehnika u kojoj se koriste dve maskare različitih boja kako bi trepavice izgledale gušće i duže. Ovu tehniku profesionalci stalno koriste. Sve što treba da uradite je da namažete trepavice sa crnom maskarom – za postizanje gustine, a vrhove sa tamno braon – što daje dužinu, pa opet cele premažite crnom maskarom. 3. Uvijač trepavica Brzi trik za duži i gušći izgled trepavica je korišćenje uvijača. Nakon samo jedne upotrebe, primetićete kako su vam trepavice lepše i koliko su uvijene. Trebalo bi da uvijete trepavice pre stavljanja maskare, nikako posle. Ako se to ipak desi, postoji rizik od prevelikog čupanja trepavica. Onda samo polako razdvojite uvijač od njih. Takođe, budite oprezni i nemojte uvijač trepavica koristiti svaki dan, jer može da izazove pucanje trepavica. Znači: uvijte trepavice i stavite maskaru, to je sve. 4. Trikovi sa bojama Kao što smo gore napisali, možete koristiti maskare u različitim bojama da bi vam vizuelno trepavice izgledale duže. Ovo je slično kao minking tehnika, a isto tako je i efikasna. Kako se radi? Na primer,koren trepavica obojite u crno, a sredinu u braon boju. Ovako će vam izgledati duže trepavice, ali i gušće. Ali pazite se! Pogrešno kombinovane boje mogu da izazovu suprotan efekat. 5. Ne žurite Znamo da uvek imate dovoljno vremena za šminkanje, pogotovo za stavljanje maskare, ali kada je stavljate – ne žurite. Ako ne žurite kada je stavljate i usporite proces, primetoćete da su vaše trepavice i duže i gušće na kraju. 6. Manje je više Ne treba vam mnogo maskare da biste imali punije trepavice, štaviše – potrebno vam je baš malo maskare. Previše proizvoda može dovesti do stvaranja grmuljica, ali i neuredan izgled. Kada kupite novu maskaru, prvih nekoliko puta na četkici se nakupi dosta proizvoda. Zato je jako bitno da sa nje skinete što više, do 80% jer zapamtite: manje je više!

7. Pomerajte četkicu levo – desno Evo još jednog načina da dobijete željeni izgled. Kada stavljate maskaru, počnite od korena trepavica, a zatim pomerajte četkicu levo – desno sve do vrhova, umesto da nanesete maskaru u jednom potezu. Na ovakav način, trepavice će vam izgledati duže, gušće i uvijenije. Pomerajte na ovaj način četkicu i u korenu trepavica, jer ćete ih na ovaj način razdvojiti i neće biti slepljene. 8. Uokvirite koren trepavica “Tajtlajning” ili uokviravanje korena trepavica je tehnika u kojoj se koristi ajlajner na unutrašnjoj strani gornjeg kapka (odnosno u korenu trepavica). Bilo da koristite manju količinu ajlajnera ili više preferirate dramatični izgled, na ovaj način ćete popuniti razmake između trepavica i tako ih učiniti punijim. Koristite ajlajner u boji maskare; ako imate smeđu ili plavu kosu najbolje bi vam stajali braon ajlajner i maskara u istoj toj boji. 9. Počnite da upotrebljavate prajmer Šta puder, maskara i senka za oči imaju zajedničko? Bolje su sa prajmerom! Koristeći prajmer za trepavice može da napravi veliku razliku u izgledu vaših trepavica. Prajmeri izgledaju kao najobičnije maskare, samo što je tečnost u beloj boji ili je providan. Pre stavljanje maskare, stavite prajmer i gledajte kako vam trepavice “rastu”. 10. Ne spavajte sa šminkom Ovo je više naš savet, nego način da vam trepavice izgledaju duže, alli vredi pročitati. Jedanput ili dvaput – neće vam ništa biti, ali ustaljena navika spavanja sa masakrom može da dovede do opadanja trepavica. Tako da se tada nećete brinuti samo o njihovoj dužini, već i o većem problemu. Ako želite da zaštitite vaše trepavice i da vam izgledaju zdravo, dugačko i gusto onda nemojte da spavate sa šminkom! (Ženski magazin) Svilene trepavice kao idelna alternativa veštačkim, a praznici deluju kao savršen povod za ovakvo ulepšavanje, zar ne? Pozovite nas i zakažite svoj tretman na vreme. Iskoriste novogodišnje popuste, zablistajte poput dive!

Zakažite besplatne konsultacije

Prijavite se na naš newsletter

Povremeno ćemo vas obavestiti o posebnim akcijama i popustima koje spremamo kako za naše verne, tako i za naše nove klijente