Evropa govori o AWT – potpuno nov pristup u rešavanju problema sa celulitom

Celulit tera strah u kosti i onima koji paze na telesnu težinu. Ozbiljni stručnjaci nas iznova upozoravaju da rešenja zapravo nema, no nove naprave bude nadu. Imate li celulit, krivca potražite u svom porodičnom stablu jer način na koji telo taloži masnoće je genetski određeno. Popularni američki stručnjak dr. Oz o celulitu kaže: Masne ćelije usisavaju što više masnoće u sebe i povećavaju se, to je njihova normalna funkcija. Ove sve veće stanice bubre i poput hrpe balona stvaraju naslage celulita.

Zbog snažne netrpeljivosti prema celulitu narasla je i ogromna industrija anticelulitnih tretmana, no dr. Oz kaže da svi ti tretmani, od krema i balzama do raznoraznih procedura, imaju jednu zajedničku stvar – u biti ne deluju. ˝Nemoguće je naneti kremu i uneti je u unutrašnjost masnih ćelija. Iako će neke od njih dati kratkoročni privid povlačenja celulita – uzrok je oticanje krvnih žila i tkiva – to neće potrajati˝, kaže dr.Oz i kao svojevrsnu utehu dodaje da muškarcima celulit na ženama uopšte ne smeta.

D-Actor tehnologija?

Uprkos razumnim i lepim rečima dragog doktora, na tržištu se stalno pojavljuju sve sofisticiranije naprave koje će dokrajčiti celulit. Najnoviju među njima kupila je i Madonna, koja je za čudo od aparata iskeširala 50.000 funti. D-Actor tehnologija koristi terapiju akustičnim talasima koji razbijaju celulit. Ista tehnologija već se nekoliko decenija koristi za razbijanje bubrežnih kamenaca i olakšavanju bolova u zglobovima. Učinak na izglađivanju kože otkrivena je slučajno. Naime, dok su tretirali zglobove sportiskinja, lekari su zapazili bolji izgled njihovih bedara. Uređaj napada problematično područje kompresiranim zrakom, što izaziva rapidno pulsiranje površine. Istovremeno se odašilju talasi u potkožno tkivo gde se razvija celulit. Proizvođač obećava uništavanje celulita i lepši izgled, ali ne i smanjivanje telesne težine. Tajna lepote Akustični talasi su zvučni talasi koje karakterišu amplitude visokog pritiska u poređenju sa pritiskom u prostoriji. Zvučni talasi koji se koriste u medicini, generišu se vantelesno i prodiru u telo bez rizika pojave lezija na koži. Zvučni talasi se prenose prema akustično-optičkom zakonu. Bilo kakva promena akustičkih osobina, kao što je gustina ili brzina talasa, dovodi do povećanja otpora na površini između tkiva (kože, ćelija masti ili mišića) i energija se oslobađa. Na ovaj način se proizvode biomehanički efekti kao što su kontrakcija limfangiona i poboljšanje propustljjvosti ćelijske membrane. Glavni cilj terapjje akustičnim talasima je da podstakne zatezanje i stvaranje vezivnog tkiva kako bi se smanjio celulit i poboljšao izgled kože.

Shock Wave terapija za lečenje celulitisa Pojava celulita povezana je sa smanjenom nosivošću limfnih sudova. Shock Wave tretmanom se ubrzava limfni protok, poboljšava se metabolizam i pospešuje se razgradnja masti što poboljšava zategnutost kože, obnavljanje njene prirodne elastičnostl i vezivnog tkiva. Uređajem se napada problematično područje kompresovanim vazduhom, što izaziva rapidno pulsiranje površine, a talasi se istovremeno šalju i u potkožno tkivo gde se razvija celulit. Rezultati poboijšane teksture kože su vidljivi i dugotrajni. D-Actor terapija za lečenje sportskih povreda Ova tehnologija se već nekoliko decenija koristi za razbijanje kamena u bubregu, kao i za olakšavanje bolova prj sportskim povredama. Rezultati istraživanja terapije udarnim talasima pokazuju uspešnost u lečenju mišićnih poremećaja kao što su bol miofascialnog sindroma, bolni trigeri (tačke) i bolni poremećaji tkiva (metaplazija). D-Actor tehnologija je posebno razvijena za lečenje ovih veliklh mišića i vezivnog tkiva. Sa D-Actor tehnologijom pneumatski generisani akustični impulsi ili udarni talasi prodiru u ciljnu oblast stvarajući vibriranje koje je slično dubinskoj masaži tkiva, smanjujući na taj način bol u tom području.

Zakažite besplatne konsultacije

Prijavite se na naš newsletter

Povremeno ćemo vas obavestiti o posebnim akcijama i popustima koje spremamo kako za naše verne, tako i za naše nove klijente