Muči Vas celulit?

Borba sa celulitom kod većine žena zna biti naporan i dugotrajan proces, ali uz pravilan odnos prema svom telu i upotrebu najsavremenijih tehnoloških izuma u oblasti fizikalne medicine, šanse za izlečenjem se povećavaju iz godine u godinu.

Celulit predstavlja patološki fenomen visoko zastupljen u ženskoj populaciji. Pored estetskih, često nam zadaje i zdravstvene tegobe.

Žene ga uglavnom posmatraju kao estetski problem i pristupaju njegovom rešavanju pred odlazak na more, a za nas stručnjake, on je misija koju ispunjavamo svakog dana, tokom cele godine.

Celulit predstavlja degeneraciju potkožnog vezivnog tkiva, praćenu bujanjem masnih ćelija, venskim i limfnim zastojem, kao i nastankom fibroze u kasnijim stadijumima napredovanja samog celulita.

Naime, kako se tkivo u dubinskim delovima kože deformiše i menja, stvara izgled ,,pomorandžine kore, tako nam se usporava cirkulacija, nakuplja višak tečnosti i toksina, tkivo postaje manje zasićeno kiseonikom, postaje bolno na dodir, a svako ogledalo i pogled ka nogama vodi nas dalje u nezadovoljstvo i stid.

FAKTORI NASTANKA CELULITA

  • Nasledni faktor
  • Trudnoća i dojenje
  • Hormonski disbalans
  • Stres
  • Neadekvatna ishrana
  • Nedovoljna fizička aktivnost
  • Nedovoljan unos tečnosti
  • Slabost periferne i limfne cirkulacije
  • Kontraceptivna hormonska terapija
  • Digestivne tegobe

VRSTE CELULITA

1. EDEMATOZNI – VODENI

Nastaje kod osoba sa slabom perifernom cirkulacijom, sklonim nakupljanju tečnosti i oticanju. Evidentan je limfni zastoj, zbog koga distalni delovi tela dobijaju na veličini, noge poprimaju ,,stubast izgled,, a koža postaje klonula i neelastična. Klijenti se često žale na tromost, bolove u nogama, a često svoje stanje pri hodu opisuju kao ,,da im je teg zakačen oko zglobova,,.

2. ADIPOZNI – MASNI

Ako ste skloni gojenju, nakupljanju masnoće na tipičnim regijama stomaka, bokova i butina, sigurno ste iskusili one uporne rupice i neravnine preko cele površine nogu, oko kolena, a neretko i na samim listovima. Masne ćelije bujaju, vrše pritisak na limfne i krvne sudove, a manifestuju se tipičnim izgledom ,,pomorandžine kore,,.

3. FIBROZNI

Poslednji stadijum celulita, koji je najkompleksniji i najteži za eliminaciju. Rupturirana je struktura kolagena i elastičnih vlakana, koja su postala čvrsta, rigidna i zadebljala. Celulitne jamice su guste, čvrste I osetljive.

Čak i najjednostavnija radnja poput nanošenja mleka za telo ili pilinga u kućnim uslovima ume biti bolna i neprijatna, a samim tim nam uključuje alarm da se treba nešto preduzeti.

TERAPIJA CELULITA

Pristup izlečenju celulita je kompleksan i zahteva široko znanje iz relevantnih oblasti, kako bismo uspešno mogli da delujemo kako na posledice, tako i na uzroke nastanka ovog patološkog fenomena.

Na inicijalnom pregledu i konsultaciji, nakon detaljno uzete anamneze, određuje se vrsta i stadijum celulita. Svako telo je različito i svaka manifestacija celulita je različita, u skladu sa specifičnostima svakog od nas ponaosob. Zbog toga pristupamo izradi individualnog plana izlečenja, uz stalno praćenje napretka.

Bitno je znati da pored moćnih aparata kojima vršimo lečenje celulita, svom telu pomognete tako što ćete eliminisati faktore njegovog nastanka, kao što su neadekvatna ishrana puna UH i zasićenih masti, nedostatak fizičke aktivnosti i tečnosti i dati sopstveni doprinos  borbi svog tela sa ovim neprijateljem.

AWT procedura
Emtone procedura
LPG Procedura

Zakažite besplatne konsultacije

Prijavite se na naš newsletter

Povremeno ćemo vas obavestiti o posebnim akcijama i popustima koje spremamo kako za naše verne, tako i za naše nove klijente