Procedure

AWT- acoustic wave therapy

Najefikasniji tretman za celulit

AWT-Аcoustic Wave Therapy je naš najpopularniji anticelulit tretman i za to je dobila medjunarodno priznanje za izuzetno efikasne rezultate u smanjenju celulita I zatezanja kože.Slavna pop ikona Madona je uvrstila ovaj tretman u svoju listu prioriteta kupivši aparat za kućnu upotrebu

AWT – Acoustic Wave Therapy predstavlja zlatni standard u estetskoj i Kožmetičkoj Anti aging medicini!Terapija akustičnim talasima AWT se izvodi pomoću radialnog d-actor seta koji koristi akustične talase visoke frekfence do 5 bara koji prodiru u estetski i funkcionalno izmenjeno tkivo u vidu visoko frekfentnih pulseva.

Indikacije za primenu AWT

 • Tretman celulita
 • Smanjenje obima
 • Tretman strija
 • Limfna drenaza
 • Učvršćivanje kože
 • Wellness masaža

Naime, AWT terapija akustičnim talasima koristi postojeću sposobnost organizma za regeneraciju kako bi se učvrstilo tkivo i započeo proces potrosnje masnih zaliha.

Kada celulit postigne napredni patoloski nivo, limfni vaskularni sistem vise nije u mogućnosti da vrati dovoljnu količinu molekula proteina i kataboličkih proizvoda iz intersticijskog prostora u venski sistem sto dovodi do fibroziteta i menjanja svojstva tkiva. Koža je naborana efekat pomorandzine kore i neelasticna.

Udarni talasi koji imaju snagu do 5 bara se uvode u tkivo i tu se ogleda delotvornost samih talasa.

Ova snažna mehanička stimulacija proizvedena samim talasima transformiše se u hemijsku aktivnost i rezultira povećanje propustljivosti ćelijske membrane, poboljšava se krvni protok u svim nivoima tkiva.

Pacijenti sa celulitom često imaju hipotonične posturalne mišiće i opuštenu kožu. U ovim slučajevima se koristi i vibrirajući tretman kako bi se osigurala dodatna misićna stimulacija.Povećana muskularna krvna cirkulacija doprinosi stvaranju adenozin trifosfsta obogaćenim energijom iz aktivnog ćelijskog metabolizma i stvaraju se nova mišićna vlakna i jacanje mišića.

Aparati za terapiju akustičnim talasima se nalaze u klinikama širom sveta, gde se koriste kao jedna od vodećih fizikalnih procedura za eliminaciju bola kod razlicitih stanja, gde se posle sprovodjenja samo nekoliko terapija AWT  mogu izbeći operativni procesi.Akustični talasi daju odlične rezultate u smanjenju bola kod  kalcifikacije mekih tkiva I različitih stanja mekih tkiva kao što su:

 • bol u ramenu
 • teniski lakat
 • skakačko koleno
 • petni trn
 • kalcifikacija ahilove tetve
 • hroničnan bol u vratu I ramenima uzrokovan stvaranjem bolnih mišićnih čvorova ( trigger tačke)

AWT – idealan tretman oblikovanja tela

AWT talasi se aplikuju u tkivo da stimulišu ćelije tako se povećava propustljivost ćelijske membrane a slobodne masne kiseline i glicerol se oslobađaju iz celije. Metabolički proizvodi se akumuliraju u međucelijskom prostoru i uklanjaju se putem limfnog i krvnog sistema. Savetuje se određeni režim ishrane i fizička aktivnost. Od 2.5 do 7 cm smanjenje obima.

Vrednosti elastičnosti kože mereni nakon tretmana pokazuju poboljsanje za 74% a nakon 3 meseca cak 105% poboljđanje. Što ako uporedimo sa rezultatima koji se dobijaju primenom hemijskih sredstava za negu kože ( kreme losioni)je samo 12% i 25%

ISKUSTVO SNEŽANE DAKIĆ

Od svih tretmana u Cellulite Expert & Anti Aging Centru, Snežana najviše ceni AWT tretmane koji predstavljaju idealnu proceduru kada je reč o oblikovanju tela.

Jako sam zadovoljna tretmanima AWT. Iako sam vitka i vodim računa o ishrani, u potkožnom tkivu mi se skuplja tečnost. To kožu čini neravnom. Čak i na nadlaktici. AWT je potkožno tkivo izgladio, masne  na zadnjoj butini , stomaku i zadnjici otopio , sredio nadlaktice, a posle sam radila program za tonus kože i zablistala. Toplo preporučujem! A najbolje je da ga koristite uz rekreaciju i umerenu ishranu, sa minimumom ugljenih hidrata. Zaboravite na belo brasni, pšenicu uopšte i na gazirane napitke koji su prepuni šećera – ističe Snežana.

img_4638-sne