Procedure

Radiotalasni lifting


U medicini se terapija radio frekventnim zracenjem (RF) koristi vise od 50 godina. Upotreba RF-a u estetskoj dermatologiji je aktuelna poslednjih 25 godina. RF talasi se koristi za zagrevanje tkiva u telu tako sto se tkiva, celije i telesne tecnosti ponasaju kao otpornici. Ovako oslobodjena toplota koja se putem RF-a plasira na zeljena mesta, koja su drugim metodama nedostupna, ima brojne blagotvorne efekte.

Kako funkcioniše radiotalasni lifting

Radiotalasni lifting je bipolarna radiofrekventna metoda koja radi na frekvenciji od 3 Mhz. Ceo princip RF bazira se na selektivnom, dubokom zagrevanju tkiva što podstiče kontrakciju kolagenih vlakana i stvaranje kolagena, elastina i nove ” ARMATURE” u koži.

Šta postižemo ovom metodom?

Termičko dejstvo radiotalasnog liftinga izaziva kontrakcju postojećih kolagenih vlakana koja ponovo dobijaju kristalno organizovanu strukturu, što je uslov da koža postane ponovo zategnuta I glatka.

Za šta se koristi  radiotalasni lifting

Tretman se primenjuje kod

  • Kuperozne kože,
  • Za toniranje kože lica vrata i dekoltea,
  • Za lifting lica i
  • Kod spuštenih kapaka i obrva.

Koliko je tretmana potrebno?

Terapija se sprovodi jednom u 7 do 10 dana u trajanju od 45 min do 1h. Neophodno je proceduru ponoviti 5-8 puta. Rezultat se uočava odmah nakon prve terapije, a kada se serija završi poboljšanje tretirane oblasti je progresivno i traje čak naredne 2 godine!