Procedure

Mezoterapija


Mezoterapija je terapeutska metoda koja se koristi za lečenje celulita od I do III stepena i razgradnju lokalizovanih masnih naslaga. Ovaj tretman je izuzetno efikasan, siguran i daje odlične rezultate u praksi!

Kako funkcioniše tretman

Mezoterapija  je terapeutska metoda koja se koristi za lečenje celulita od I do III stepena i razgradnju lokalizovanih masnih naslaga. Ovaj tretman je izuzetno efikasan, siguran i daje odlične rezultate u praksi!

Ukratko o celulitu

Celulit predstavlja hipertrofiju masnih ćelija, u kombinaciji sa usporenom venskom I limfnom cirkulacijom, što dovodi do zadržavanja tečnosti u medjućelijskom prostoru.

Ovaj problem susrećemo kod 90% ženske populacije naročito posle puberteta zbog delovanja estrogena. Celulit se uglavnom pojavljuje na bokovima, zadnjici I nogama I nije u uskoj vezi sa viškom kilograma.

Šta zapravo radi mezoterapija

Koktel  sadrži kofein, oligoelemente (mangan, cink i kobalt) i hijaluronsku kiselinu. Svaka od komponenti ima ulogu u razgradnji masnih naslaga i celulita. Kofein indirektno povećava razgradnju masnih ćelija. Oligoelementi kao što su mangan, kobalt i cink ubrzavaju metabolizam na ćelijskom nivou.Lipolitička komponenta mezoterapijskog koktela dovodi do pucanja masne ćelije pri čemu dolazi do oslobađanja masti, dok vazotonična komponenta koktela ubrzava cirkulaciju i limfnu drenažu i samim tim dovodi do eliminacije oslobođenog masnog sadržaja dok hijaluronska komponenta vezujući vodu popunjava i ispravlja udubljenja na koži.

Rezultati mezoterapije su:

  • Poboljšana cirkulacija u tkivu koje je prožeto celulitom
  • Uklanjanje lokalizovanog masnog tkiva
  • Regenerisanje fibroznog tkiva
  • Poboljšanje limfnog toka

Situacija pre i posle mezoterapije

mezo-pre-posle

Kada se preporučuje mezoterapija?

Prema AFME (Francusko udruzenje estetske medicine) mezoteraija se preporučuje kada postoji problem sa cirkulacijom, celulitom I viškom kilograma. Ova metoda nudi primetno poboljšanje kvaliteta kože i potkožnog vezivnog tkiva (pomorandžine kore) I smanjenje bolova u nogama kao I osećaj teskih nogu. Tretmani se rade u seriji od 8-12 jednom do dva puta nedeljno.U cilju poboljsanja efikasnosti, mezoterapiju je neophodno kombinovati sa sinergistčkim metodama (npr.lpg, elektroterapija…).