LPG

Celiulit je bolest modernog doba, žena današnjice. Međutim, sve se promenilo pojavom ENDERMOLOGIJE, ne-hirurške bezbolne metode, francuske tehnologije. Ovaj neinvazivni sistem dizajniran je tako da redukuje celulit, poboljšava tonus kože i rekonstruiše telo.

Šta je Endermologija?

Devetnaest godina, endremologija je korišćena za lečenje trauma tkiva, gde su primećeni njeni inzvanredni rezultati, u organizaciji kolagenih vlakana, prilikom formiranja ožiljnog tkiva (sprečavanje nastanka keloida – tvrdog ođžiljka).

Dodatnim ispitivanjem, neočekivano je primećeno smanjenje masnog tkiva i redukcija celulita, ispod ožiljka. Tadašnja metoda je usavršena, tako da mi sada imamo kompleksan endermološki aparat, Cellu M6 keymodule i, koji je kao inovativna lipomasaža i prvi anticelulit tretman, odobren od strane FDA1 u Sjedinjenim Američkim Državama. Endermologija se koristi i u sportske i u terapeutske svrhe.

Kako deluje na tkivo?

Aparat, Cellu M6 keymodule i, koristi aspiracionu sondu za usisavanje kože, između dva motorizovana valjka. Budući da je intenzitet vakuma elektronski kontrolisan, valjci se stalno prilagođavaju i dopiru do svih slojeva kože i regija tela. Koža postaje elastična ishranjena i čvrsta.

Endermolift tretman na prirodan način reaktivira ćelije fibroblasta (ćelije mladosti) koje proizvode kolagen i elastin koji kožu čine čvršćom. Vlakna kolagena obezbeđuju tonus kože, a elastin poboljšava njenu fleksibilnost. i ako se količlina kolagena i elastina smanjuju sa godinama, tehnike LPG mogu na prirodan način da reaktiviraju njihovu sintezu. Sa svojim efektnim i bezbolnim dejstvom endermologija može da reši probleme koji su u vezi sa proširenim venama, osećajem teških nogu i zadržavanjem vode. Lipomasaža je tretman koji podstiče lipolizu (smanjenje masnih ćelija na prirodan način) Korišćenjem LPG ekskluzivnog patentiranog tretmana, terapeut može da mobiliše željene mišiće i tako otkloni tenziju i grčeve .

Kako endermologija deluje na celulit?

Oko 90% žena su podložne celulitu koji utiče na masne naslage hipodermisa, koji je podeljen paralelnim septama ( za razliku od muškaraca čije su septe ukrštene).

Tehnika lipomasaže jedina te vrste na svetu može da oslobodi zarobljenu masnoću i “ispegla” celulit.

Šta je mehano-stimulacija?

Mehano-stimulacija je naučno potkrepljena i priznata metoda. Mehanička stimulacija površine kože šalje duboke signale do ćelije ( npr. Masne ćelije i fibroblasti) da bi pruzrokovale fiziološku reakciju (npr. Aktivaciju kolagena i elastina).

Roll tehnologija:

Dva nezavisna motorizovan valjka ( patentirana od strane LPG ) nežno povlače kožu koristeći tri smera rotacije u zavisnosti od željenog cilja. Postoji više opcija a svaka od njih tretira različite tipove tkiva uključujući celulit koji može biti masni, edematozni, fibrozni i zapaljenski kao i tanku, opuštenu kožu.

Važnost Septe:

Septe su paralelne pregrade koje dele hypodermis na male šupljine koje sadrže masne ćelije.Kada masne ćelije rastu, ove pregrade menjaju svoj oblik i povlače površinu kože na dole. Celulit se onda pojavljuje sa svojim nezaobilaznim efektom pomorandžine kore. Lipomasaža prvo opušta ove delove tela i u isto vreme poboljšava cirkulaciju. Zatim, mehaničko delovanje valjaka oslobađa biološku reakcijui reaktivira uklanjanje masnih naslaga.

FAQ

Da li stvarno deluje? Da li je naučno dokazano?

LPG tehnike se koriste mnogo godina od strane plastičnih hirurga, dermatologa, doktora, fizioterapeuta, institucija, i spa centara širom sveta. Njihovu efikasnost je dokazana od strane 85 kliničkoh, i naučnih studija. Glavna studija, koju je izvodio professor Lafontan iz tuluza (INSERM) demonstruje poslednju generaciju Cellu M6 motorizovanih valjaka, te objašnjava način na koji oni deluju ( aktiviranje lipolize, eliminacije masnog tkiva koje je povecano za 70%)

Kontraindikacije:

Lipomasažu, generalno, treba izbegavati u slučaju ozbiljne ili progresivne bolesti, ozbiljnih poremećaja cirkulacije, flebitisa ili trudnoce.

Koliko tretmana je potrebno da bi se videli prvi rezultati?

Prve rezultate ćete videti već nakon prvog trtmana, tretirani delovi tela su manje kompaktni, manjeg volumena. Vaša koža postaje glatka i meka.

Posle 6 tretmana oseticete još intenzivnije rezultate: vaša “pomorandžina” kora ce postati manje vidna a figura oblikovanija!

Da li je tretman bolan?

I ako je tretman intenzivan, on nikada ne bi trebalo da boli, već bi u toku i nakon tretmana trebalo da imate istinski osećaj prijatnosti. Ukoliko je tretman bolan, nije adekvatan.

Čemu služi LPG odelo?

LPG odelo je specijalna odeća dizajnirana za lipomasažu. Ona omogućava da se ostvare svi higijenski uslovi i zaštite vašu privatnost za vreme tretmana. Sa ovom specijelnom odećom lipomasaža je efikasnija.

Da li je neophodno voditi računa o ishrani dok ste na tretmanima lipomasaže?

Sve zavisi od vaše težine, i vaših ciljeva! Ali celulit je retko uspešno odstranjen korigovanjem ishrane! Imajte pravilnu i uravnoteženu ishranu, kao i minimum 30 minta fizičke aktivnosti dnevno.

Šta se dešava sa oslobođenom masnoćom?

Prvo, šećeri se skladište u masnim ćelijama. U toku masaže, LPG valjci stimulišu lipolizu i aktiviraju oslobađanje masti. Mast se zapravo onda pretvara u energiju koju koriste mišici.

Jesu li rezultati trajni?

Rezultati su brzi, i trajni. Posle serije tretmana (preporučujemo 12 do 15), jedan tretman mesečno je obično dovoljan da se održe postignuti rezultati.

1 FDA američka administracija za kontrolu hrane i lekova.

Imate pitanje za ovaj tretman? Pozovite 011/240-45-45 ili nam pošaljite poruku

Polja obeležena * su obavezna.