Procedure

Kavitacija


Kavitacija je metoda koja na odredjenoj frekfenci ultrazvuka, do sad neprimenjenog u oblasti estetske medicine, uništava masne ćelije.
Kavitacija je apsolutni hit u tretiranju celulita i lokalizovanog masnog tkiva!

Å ta je kavitacija?

Kavitacija je metoda koja na odredjenoj frekfenci ultrazvuka, do sad neprimenjenog u oblasti estetske medicine, uništava masne ćelije.
Kavitacija je apsolutni hit u tretiranju celulita i lokalizovanog masnog tkiva!

Kako funkcioniše tretman?

Aktivnost koja se ovim uređajem vrši na masno tkivo može se definisati kao lipoliza putem lokalne ultrazvučne kavitacije.

Energija ultrazvučnog talasa se tokom tretmana koncentriše na tačno određenu dubinu u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih ćelija pri čemu površina kože, mišići, živci i tetive ostaju netaknute. Nakon zahvata površina kože ostaje neoštećena, nema bolova nakon zahvata, te se stoga pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.Nakon razaranja masnih celija, masnoća u obliku triglicerida odlazi u intersticijsku (međućelijsku) tečnost, gde se pomoću enzimske aktivnosti deli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju, kao i masnoća koju unosimo hranom. Važno je napomenuti da deo razgrađene masnoće “žputuje” kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen aerobnom fizičkom aktivnošću; u suprotnom, opet će se nagomilati na drugim delovima tela.

Kada se primenjuje kavitacija?

Estetski tretman sa ultrazvukom posebno je namenjen:

  • preoblikovanju lokalizovane masnoće(stomak, kolena, bokovi, zadnjica,ruke)
  • smanjenju naslaga celulita
  • reaktivaciji lokalne cirkulacije i ishrane kože
  • poboljšanju kvaliteta kože i vezivnog potkožnog tkiva.

Radni protokol “žMoćnim aparatom”

CaviStar ima preko 20 različitih programa i pomoću merača debljine masnog tkiva SKINFOLD CALLIPER dobijene mere se unose u sistem aparata i on automatski bira program (individualno za svakog klijenta).
Budući da organizmu treba vremena da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana treba biti najmanje 7 dana.Vreme trajanja tretmana je 50 min.

Koji rezultati se postižu?

Najčešće su potrebna tri do pet tretmana, rezultati su uglavnom vidljivi već nakon prvog, kada se gubi od 3 do 6 cm u obimu tretiranog dela tela.
Preporučljivo je ponavjati tretman svakih mesec dana, kako bi se održao postignuti rezultat.