Procedure

Kavitacija


Postoje različiti aparati za kavitaciju, sa ultrazvkom koji površno deluje i koji ne može na pravi način da deluje na masne ćelije. Kavi Star aparat je jedini ima prave efekte kavitacije, što je dokazano kroz brojne kliničke studije ,te se ovaj aparat svrstava u jedinstvene ovakve vrste na svetu.

Šta je kavitacija?

Kavitacija je metoda koja na odredjenoj frekfenci ultrazvuka, do sad neprimenjenog u oblasti estetske medicine, uništava masne ćelije.
Kavitacija je apsolutni hit u tretiranju celulita i lokalizovanog masnog tkiva!

Kako funkcioniše tretman?

Aktivnost koja se ovim uređajem vrši na masno tkivo može se definisati kao lipoliza putem lokalne ultrazvučne kavitacije.

Energija ultrazvučnog talasa se tokom tretmana koncentriše na tačno određenu dubinu u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih ćelija pri čemu površina kože, mišići, živci i tetive ostaju netaknute. Nakon zahvata površina kože ostaje neoštećena, nema bolova nakon zahvata, te se stoga pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.Nakon razaranja masnih celija, masnoća u obliku triglicerida odlazi u intersticijsku (međućelijsku) tečnost, gde se pomoću enzimske aktivnosti deli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju, kao i masnoća koju unosimo hranom. Važno je napomenuti da deo razgrađene masnoće “putuje” kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen aerobnom fizičkom aktivnošću; u suprotnom, opet će se nagomilati na drugim delovima tela.

Kada se primenjuje kavitacija?

Estetski tretman sa ultrazvukom posebno je namenjen:

  • preoblikovanju lokalizovane masnoće(stomak, kolena, bokovi, zadnjica,ruke)
  • smanjenju naslaga celulita
  • reaktivaciji lokalne cirkulacije i ishrane kože
  • poboljšanju kvaliteta kože i vezivnog potkožnog tkiva.

Radni protokol “Moćnim aparatom”

CaviStar ima preko 20 različitih programa i pomoću merača debljine masnog tkiva SKINFOLD CALLIPER dobijene mere se unose u sistem aparata i on automatski bira program (individualno za svakog klijenta).
Budući da organizmu treba vremena da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana treba biti najmanje 7 dana.Vreme trajanja tretmana je 50 min.

Koji rezultati se postižu?

Najčešće su potrebna tri do pet tretmana, rezultati su uglavnom vidljivi već nakon prvog, kada se gubi od 3 do 6 cm u obimu tretiranog dela tela.
Preporučljivo je ponavjati tretman svakih mesec dana, kako bi se održao postignuti rezultat.