Procedure

Lečenje akni


ACNE VULGARIS, cest i raširen problem, ne samo kod mladih, koji se ocitava pojavom komedona i papulo-pustuluma. Postoji jak genetski faktor, pogrešna nega lica, povecan broj Propionobacterium acnes. Zahteva dugotrajno lecenje uz lokalnu i eventualno opštu terapiju, kao i primenu lasera,pod strucnim nadzorom dermatologa.

Šta su akne?

ACNE VULGARIS, cest i raširen problem, ne samo kod mladih, koji se ocitava pojavom komedona i papulo-pustuluma. Postoji jak genetski faktor, pogrešna nega lica, povecan broj Propionobacterium acnes.

Naime, sva ova stanja dovode do pojačanog lučenja sebuma koji zatvara pore stvarajući idealnu podlogu za bakterijske infekcije .Kineska medicina ima svoje tumačenje za bubuljice i akne,naime oni smatraju da nam mesta na kojima se događaju ove promene, kao i sam raspored bubuljica, govore puno više ,jer ukazuju na unutrašnje stanje našeg organizma.Tako ,na primer ako se akne i bubuljice na licu javljaju naglo, pri čemu su i dosta udaljene jedna od druge (proređene),smatra se da je u pitanju stres i posledice istog.Dosta često je i slabija higijena lica uzročnik za njihov nastanak.

Kako se leče akne?

Ukoliko bubuljica ima baš dosta,ako su gusto grupisane jedna pored druge,to nam govori da je vreme da se pored kozmetike i raznih preparata ,moraju preduzeti i druge konkretnije mere,za početak redovan  odlazak kod kozmetičara na higijenski tretman lica. 

Higijenski tretman lica se preporučuje jednom mesečno , kod slučajeva gde su bubuljice i komedoni u jako velikom broju preporučuje se dolazak jednom u dve nedelje.Kada estetičar- kozmetičar proceni da je u pitanju jaka infekcija, klijent se upućuje dermatologu, koji propisuje  lecenje uz lokalnu i eventualno opštu terapiju, kao i primenu lasera,pod strucnim nadzorom .