Procedure

Mezoterapija lica


Čuveni francuski dr Mišel Pistor uveo je ovaj metod pre skoro 60 godina, da bi ga danas zvanično priznao Medicinski fakultet u Francuskoj.
U Francuskoj se prema nekim podacima ovim metodom dnevno tretira oko 60.000 pacijenata.

Šta je mezoterapija lica

Mezoterapija je savremena nehirurška metoda unošenja vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u srednji sloj kože tj. mezoderm – po čemu je i dobila ime MEZOTERAPIJA. Vrste supstanci odredjujemo po strogo utvrdjenim pravilima, u zavisnosti od regije i vrste problema koji treba da tretiramo, stanja kože i efekta koji želimo da postignemo.

Kako funkcioniše tretman

Ovom metodom u mezoderm unosimo vitamine, hijaluronsku kiselinu, kolagen, aminokiseline, sredstva za poboljšavanje cirkulacije i dopremanje aktivnih sastojaka u kožu, koji daju koži glatkoću, elastičnost i mladalački izgled.

Kod zrele kože, mezoterapija se smatra lekom za usporavanje procesa starenja, smanjenja i ublažavanja bora, poboljšavanja tonusa i opšteg stanja kože lica, vrata i dekoltea. Mezoterapija lica podrazumeva ne samo tretman lica, već i vrata i dekoltea, kao i potiljak i gornju trećinu leđa.

Ne treba zaboraviti da je nakon mezoterapijskih koktela za lice potrebno imati i optimalne preparate za produženu kućnu negu u vidu specijalnog hijaluronskog gela Gel može se koristiti uveče i ujutro samostalno ili u kombinaciji sa kremama koje inače koristimo.

Sa mezoterapijom lica bi trebalo početi od 25. godine, jer se tada već primećuju prve promene i znaci starenja. Posle mezoterapije lica ne bi trebalo da se vidi nijedna tačkica, niti modrica, ponekad samo blago crvenilo kod veoma osetljive kože. Ono što je važno pomenuti je to da prilikom ove terapije nema nikakvog osećaja bola.

Rezultati mezoterapije lica

Efekti mezoterapije su vidljivi već nakon prvog tretmana, koža je podmalđena, sjajnija i lepša. Broj tretmana zavisi od stanja kože, godina starosti, načina života, ishrane i od toga koliko često klijent posećuje svog kozmetičara, jer je mezoterapiju najbolje kombinovati sa drugim kozmetičkim procedurama.