Procedure

Hemijski piling


Koriste se u prevenciji starenja, korigovanju pigmentnih promena na licu, dekolteu, rukama, seboregulaciji i lečenju akni. Primenom hemijskog pilinga postiže se podmlađen, ujednacen izgled.

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling je najsavremeniji metod za čišćenje kože, koji se vrši pomoću alfa hidroksi kiselina (eng. AHA) koje se nalaze u prirodi ““ u voću, kiselom mleku i šećernoj trsci. Najpoznatija je glikolna kiselina, koja daje i najbolje piling rezultate jer ima najmanji molekul i najdublje prodire u kožu. Tretmani ovim kiselinama daju sigurne rezultate, bezbolni su i ne toksični za kožu.

Šta se postiže ovom metodom?

Mogu se raditi na licu, dekolteu, grudima, leđima, vratu ili rukama i prilagođavaju se tipu i boji kože. Idealni su za lečenje akni, podmladjivanje, poboljšanje strukture i tonusa kože, smanjenje veličine pora, uklanjanje pigmentnih nepravilnosti i nečistoća sa kože.

Kako funkcioniše hemijski piling

Dve nedelje pre pilinga, kožu je potrebno pripremiti za piling. Preporučuju se sredstva za čišćenje kože i kreme za negu kože ( preparati sa AHA ili PHA kiselinama), kako bi se koža adaptirala i otpočeo proces eksfolijacije.

Tretman počinje temeljnim čišćenjem klenserom, čime se uklanjaju masnoće. Da bi piling procedura bila još efikasnija,  preporučuje se upotreba  citratnih piling inicijatora  bustera, (antioksidantni, za čišćenje i za izbeljivanje) koji se stavlja pre nanošenja same kiseline. Zatim se četkicom nanosi piling rastvor, i ostavlja se da deluje nekoliko minuta. Tretman se završava nanošenjem neutralizatora, da bi se potom tretirana regija prekrila ohlađenim tupferima gaze.

Koji rezultat ćete postići?

Za postizanje maksimalnog efekta i prijatnosti nakon tretmana savetuje se primena preparata sa laktobionskom ili PHA kiselinama. Tretman pilinga treba sprovoditi u kontinuitetu (6-8 tretmana, sa razmakom od 3-4 nedelje) što u kombinaciji sa adekvatnom kućnom negom dovodi do obnavljanja kolagena i elastičnih vlakana, zatezanja kože i značajnog poboljšanja tena.

Za više informacija o tretmanu i cenama pozovite 011/240-45-45 ili nam pošaljite poruku